Pogoji nakupa


Pogoji poslovanja spletne trgovine

1. Splošno

Vse cene v spletni trgovini www.info4d.com.si so v evrih, dokončne glede na dan naročila in vsebujejo DDV. Ponudba na spletu velja za objavljene izdelke. Rok veljavnosti ponudbe in cena velja na dan naročila. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditveno e-sporočilo z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.

2. Razpoložljivost izdelkov

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 2 do 5 delovnih dni, šteto od dneva vašega naročila. Naročeni izdelki bodo dostavljeni na območju Slovenije preko Pošte Slovenije in se zaračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

V primeru, da se zaradi pomanjkljivih zalog ali kakšnega drugega razloga spremeni dobavni rok ali pa naročenih izdelkov ne more več zagotoviti, vas bomo o tem pravočasno obvestili preko kontaktnih podatkov, ki jih posredujete ob naročilu. Pridržujemo si pravico, da od naročila odstopimo, če ne moremo dobaviti želenih izdelkov. Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti podjetja 4d d.o.o..

3. Reklamacije in vračila

Izdelke z napako lahko v roku 8 dni po prejemu vrnete na naslov: 4d d.o.o., Draga 4d, 3220 Štore. Prosimo vas, da izdelke vrnete v originalni embalaži in priložite izpolnjen reklamacijski obrazec. Kupnino vam bomo vrnili po prejemu vaše reklamacije. Pri že nošenih in rabljenih izdelkih vam reklamacije žal ne bomo mogli upoštevati, razen v primeru skrite napake. 4d d.o.o., Štore si pridržuje pravico do presojanja o upravičenosti reklamacije. Storitev vračanja izdelkov v reklamacijo preko Pošte Slovenije je ob predhodnem telefonskem klicu za vas BREZPLAČNA!

Prav tako lahko v 14 dneh brez posledic odstopite od pogodbe, kot je opisano v točki 10.

4. Plačilo

a) Gotovina

Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga. Prevzemnik je vedno tudi plačnik. Plačan mora biti celoten znesek. Naročene izdelke lahko plačate po povzetju ob dostavi na vašem domu oz. ob prevzemu blaga na vaši lokalni pošti le z gotovino. V primeru plačila po povzetju vam dobavitelj vašega naročenega paketa zaračuna še strošek transakcije.  

b) Plačilo s kreditno kartico ob naročilu

Sprejemamo plačilni kartici MasterCard in Visa. Prenos podatkov se uporablja v kodiranem načinu tako, da so podatki o kreditni kartici vedno zaščiteni. Plačnik (trenutno registriran uporabnik) mora biti oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice. V primeru suma zlorabe kartice so lahko plačila brez predhodnega obvestila preklicana in podatki predani pristojnim organom.

c) Plačilo po povzetju

Poštnemu uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in le-ta bo za vas izvršil plačilo posebne položnice, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Pri znesku nad 1.000 € morate poštnemu uslužbencu sporočiti tudi svojo davčno številko.

5. Pogodba o nakupu

Pogodba o nakupu se hrani na sedežu podjetja in lahko prejmete kopijo na podlagi pisne zahteve. Svojo zahtevo sporočite na naslov:

4d d.o.o., Draga 4d, 3220 Štore ali na e-mail naslov prodaja@info4d.com. 

Sklenjena pogodba (oz. naročilo) bo shranjena pri podjetju še 6 mesecev po sklenitvi. V tem času je mogoč tudi dostop do pogodbe znotraj obratovalnega časa

Dobavitelj oziroma od njega pooblaščena dostavna služba si pridržujeta na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente) z namenom zagotavljanja, da naročeno blago lahko izročimo pravemu naročniku.

Kupec z oddajo naročila sprejema splošne pogoje poslovanja.

6. Pravica do odstopa od nakupa (pogodbe)

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik-fizična oseba pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (43.č člen ZVPOT).

Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga in baterijskega vložka če je le ta bil; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Odstop od pogodbe kupca, ki je pravna oseba, se presoja po določbah Obligacijskega zakonika.

7. Varovanje podatkov:

Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Kupec soglaša, da mu lahko občasno pošljemo informativni material. Na vaš elektronski naslov boste prejemali samo obvestila o vašem naročilu in novostih v ponudbi.

Podrobnosti o naši politiki varovanja osebnih podatkov so dostopne tukaj.

8. Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe:

a. Izbor želenih artiklov v košarico.

b. Registracija ali vpis uporabnika ter njegovih podatkov, ki so zahtevani za nakup.

c. Potrditev naročila in soglasje splošnim pogojem poslovanja na spletni strani.

d. Po registraciji in naročilu prejmete povratno e-sporočilo s podatki za dostop do pogodbe na spletni strani www.info4d.com in izračun naročenih izdelkov/storitev.

e. Pogodba je sklenjena, ko potrošnik prejme naročeno blago in ga plača.