O nas


O podjetju 4D d.o.o.

Podjetje 4D Urisk s.p. je bilo ustanovljeno leta 1994. Glavna dejavnost je: digitalni tisk, printi velikih formatov, računalniški izrezi, lasersko rezanje in graviranje, sito, tampo in ofset tisk, CNC izrezi in graviranje itd.

V letih 2005 in 2006 se podjetje razširi tudi na področje trženja, marketinga, razvoj, zastopstva in transport zato vzporedno ustanovimo tudi podjetje 4D d.o.o.

Program Vojska

Za potrebe slovenske vojske smo razvili protraktor, ravnilo, ki ga uporabljajo vsi vojaki in je sestavni del pri orientaciji. Pri razvoju je sodeloval g. Rajko Leskovšek iz Celjske vojašnice. Pri testiranju je ustrezal vsem zahtevanim strogim standardom, zato se je zanj odločila že večina enot. V nadaljevanju smo izdelali še štabno ravnilo za častnike in podčastnike, kjer je pri razvoju sodeloval g. Samo Maroh iz Ljubljanskega učnega centra. Za potrebe vojske smo razvili tudi popolnoma vodoodporne beležke MILI Notebook za pisanje v najzahtevnejših vremenskih razmerah (z različnimi pisali). Ob razvoju ponujamo tudi maskirne barve ameriškega proizvajalca CAMTECH Caplock, ki je med največjimi svetovnimi proizvajalci maskirnih barv in oskrbuje večino članic zavezništva NATO.

Za potrebe vojske izdelujemo tudi raznovrstne table, označbe, predstavitvene plakate, stojala, magnetne napise za vozila, tarče po naročilu,...